Кой размер гривна е подходящ за мен ?

Няколко съвета за  различните видове гривни


 Първият въпрос, който си задаваме след като сме решили да си купим гривна на Пандора, е кой размер гривна да избера. В следващите няколко параграфа съм се опитала да събера  информацията, с която решаването на дилемата да бъде по-лесно. Тук ще намерите информация  относно всички типове гривни на марката, като за пример съм избрала базовите закопчалки, но правилата важат и за останалите модели закопзалки. Използвала съм снимки от официялния сайт на Пандора, на които се виждат и референтните номера на бижутата за още по-лесна ориентация :) 
Първото нещо , което трябва да направим е да измерим китката си.


След като вече знаем размера на китката си може да преминем към следващата стъпка, а именно да разберем кой е нашия размер гривна. В моя случай размера на китката е 15 см. и ще го изпозвам като примерен по-долу.

Как избирам размер при  класическата мека гривна на Пандора ?

    

Перфектният размер при този тип гривна се определя като към размера на китката си прибавим 2 см. В случая с китка от 15 см - размерът гривна трябва да е 17см. Какво се случва обаче ако китката ни е между два размера (пример-14,5 см.). Тогава трябва да си зададем въпроса как искаме да носим гривната по-тясна/близо  до китката(16см.) или искаме леко да се мести по ръката (17см.). Ако я искаме тясна, взимаме по-малкия размер. Ако искаме да ни е по-свободна взимаме по-големия размер. 
Има още нещо, което трябва да имаме предвид при избора на мека гривна. Тези гривни първоначално са твърди, но с носенето се отпускат. Това отпускане при ежедневно носене стига до 1см. за година. През следващите години в зависимост от това колко талисмани носите отпускането може да продължи. В такъв случай  говорим за отпускане в милиметри, а не сантиметри.
 Тези правила са приложими и за всички видове меки гривни или гривни тип верижки както можете да ги намерите в сайта.


Вторият тип гривни, на които ще се спрем са твърдите гривни. И тук отново съм избрала класическа закопчалка, но правилата важат за всички твърди гривни без значение вида на закопчалката.
Тези гривни не случайно се наричат твърди! При тях липсва отпускането с времето. И тук съветът ми при определяне на размера е да прибавите 2см. към обиколката на китката си.  Тогава при китка с размер 15 см -най-добрият избор би бил гривна 17см.  Този размер гривна, ако бъде напълнена, ще стой тясно по ръката и няма да има голямо движение. Ако такава идея не ви харесва, бих препоръчала да изберете един размер по-голяма гривна- 19см.Като при него докато се напълни гривната ще има доста голяма подвижност. В такъв момент аз бих прибегнала към добавянето на два Мурано талисмана, които да отнемат от излишния аванс :)

Двойните кожени гривни са следващия вид гривни.
Тези гривни идват в три размера -D1,D2,D3. Размер D1 отговаря на 35см. и е подходящ за китки до 16 см. Следващият размер D2 е 38см. , той е подходящ за китки до 18см. И последният размер D3 е 41см. и е подходящ за китки с размер 19см. и нагоре. 

При тези гривни също имаме леко отпускане (милиметри) зареди естествения материал, от който са изработени.  Колко ще се отпусне гривната  зависи и от броя на талисманите, които се носят. Препорачителният брой е от 7 до 9 в зависимост от дължината на гривната.

Гривната с пристягане вместо със закопчалка е следващата в списъка.

При този тип гривна нямаме особен избор тъй като тя идва само в един размер 28см. и се предполага, че трябва да е подходящ за всеки размер ръка. Интересното при нея е, че не се препоръчва да се носи с повече от 10 талисмана.

Този тип гривна се среща и в твърд вариант.
Тя се предлага в 3 размера. Първият е 17см. и е подходяща за дами с китка 15см. Следващият размер е 19см. и е подходяща за китка -17см.Третият размер е 21см. и е подходяща за китки от 19см. и нагоре.

В същите размери се предлага и този тип гривна смесица между твърда и мека гривна.


Следваща в списъка е твърдата отворена гривна.  
Налична е в 4 размера.Първият размер е 16см..Той е подходящ за китка до 14см. Следващият размер е 17,5см. и той обхваща китки от 15 до 16см. Третият размер е 19см. и  е предназначен за китки 17-18см. И последният размер е 20,5см. и той се препоръчва за китки 19-20см.


Следващият модел гривна е Reflexions.

Върху тази гривна се носят само специален вид талисмани-клипсове и при нея 1см. над обиколката на китката е достатъчен. Тя се предлага в размери 15,16,17,18,19,20 и 21см. Подходящият размер за китка 15см. би бил 16см.
Тези правила важат за всички други видове Reflexions гривни.

Освен класическата линия гривни , гривните Reflexions Пандора предлага и трета линия Pandora Me.Тази линия се състой от три вида гривни- мека , твърда и гривна наречена ''Мой свят".

Меката гривна изглежда така.



Тя се предлага в 5 размера-15,16,17,18,19,20см. Талисманите, които са предназначени за гривните от линията Pandora Me, са деликатни и един сантиметър върху обиколката на вашата китка ви дава перфектния размер. Тогава при китка 15см. подходящата гривна е 16см. Този тип гривна може да бъде носена с до 30 талисмана. 

Твърдата Pandora Me се предлага само в 3 размера.
А именно 16,18 и 20 см. Първият размер е подходящ за китка 13-14см. Следващият размер е съвместим с китка 15-16см. А последният е съвместим с китка 17-18см.


Последната гривна от тази линия идва в 5 размера.

А именно 15, 16, 17,5см.,20и 23см.Първият размер е подходящ за китка от 12-13см. Следващият е за китка 14см. Третият е подходящ за китка 15-16см. Размерът от 17,5см. е подходящ за китка 15-16см. Размер 20 е за китки от 17-18см. И последния размер е за китки от 19 до 21 см.

Тези гривни имат три звена, на които се поставят талисманите. Всяко от тези звена може да издържи до 8 талисмана.

Това са основните видове гривни и основните препоръки за избиране на размер. Нека все пак не забравяме, че усещането от бижутата е индивидуално за всеки и тези правила са препоръчителни, а не задължителни. Надявам се да са ви от полза :)


#charmaholic #charmaholicbg #pandora #pandorabg #pandorabulgaria #pandoraholic #pandoraholicbg #pandoracollection #pandoraoftheday #theartofpandora #pandorabracelet #pandoralook #pandoradesign #mypandora #pandoramoments #pandoracharm #pandorastory #pandoraaddict #pandora2022 #pandorastack #pandorabangle #pandoracrazy  #pandorawinter #thevoiceofpandora  #pandorastyle #pandorauk @theofficialpandora



Comments