Всичко, което трябва да знаем за клипсовете

Приложение и ползи. Видове.



Клипсовете са второто нещо, с което трябва да се сдобиете след като вече притежавате гривна Пандора. Прозвуча малко императивно, но тези малки бижута са  толкова важни за запазване на вашата гривна.

В случай , че се чудите - клипсовете са тези талисмани на Пандора, който се отварят подобно на закопчалката на гривната ви и могат да се защипват на различни места по гривната . Ето как изглеждат отворени.




Защо са важни те ? Първата и главна полза от тях е, че те разпределят тежетта върху вашата гривна. Всички знаем, че повечето меки гривни на Пандора са разделени на три секции, със свързващи между тях  малки резбички. 


Върху тези резбички пада тежестта при носене на гривната. Те са слабото и място, зареди постоянното въртене и преминаване през тях на талисманите. И тук идва ползата от клипсовете. Те се поставят върху резбите и така талисманите биват ограничени в движението си само върху една секция от гривната. Липсата на клипсове върху тези резби, обаче често  приключва  с пречуване на  гривната там и загуба на талисмани. 

Основното приложение на клипсовете не спомага само за предотвратяване на пречупвания, има и други ползи като запазване на гривната търда за по-дълго. С времето гривната се отпуска, но много по-бавно и много по-малко от гривна носена без клипсове.

Следваща полза от клипсовете е, че с тях по-лесно се подрежда гривната. В самото начало повечето от нас имат два-три талисмана и при носене на гривната, поради тежестта си те падат в долната част на китката и остават скрити. Вместо тях в горната част остава само закоплачката на гривната . Обградени от клипсове обаче те остават заедно и лесно могат да бъдат задържани в горната част на китката :) 

Както казахме клипсовете разделят гривната на три равни части, а тези три части могат да бъдат предназначени за три различни дизайна - така с едно завъртане на гривната може да наблегнете на различени талисмани.

Клипсовете са задължителни не само за меките гривни с резби. Те са важна част и от дизайна на изцяло меките гривни, който също имат нужда от баланс на тежестта.

Полза от клипсовете има и при твърдите гривни, макар при тях  да няма  страх от пречупване- клипсовете могат да  спомагат за създаването на дизайн и ограничаване на движението му по  гривната. 


При твърдите гривни клипсовете могат да играят и ролята на осигуртелна верижка поставени в края на гривна. Така при отваряне на гривната талисманите не биха могли да се  изхлузят от гривната.

Още едно приложение на клипсовете е да спомогнат, за задържането на осигурителната верижка в края на гривната, в случай че гривната е без резби в двата края, а сме си избрали верижка с резбовани крайща.

След като обсъдихме ползите от клипсовете е време да обърнем внимание на видовете клипсове и начина, по който се поставят на гривната. Има два типа клипсове такива със силиковна подложка и такива без. Дали един клипс е със или без подложка може да разберете като попитате на място в магазина или може да проверите в сайта . При клипсовете с вградена силиконова подложка в описанието под  материал има записано силикон, а при  другия тип клипсове такава информация липсва.

Ето как изглежда първият и най-разпространен вид клипсове без силиконова подложка.



Този тип клипсове е създаден да се поставя върху резбите на гривната и поставен върху тях-той е напълно статичен.


 В случай обаче, че искате да го поставите на друго място по гривната или на твърда гривна и искате да не мърда, преди него на гривната се поставя силиконова подложка като тези от снимката.


При покупка на клипс в магазина може да си поискате черната подложка. Тя е безплатна при покупка на клипс и се поставя по този начин на гривната.




И върху нея се защипва клипса.

Другия тип  бяла силиконова подложка може да се поръча от Amazon или  AliExpress и върши същата работа.



Другия тип клип има вграден в него фабрично силикон. За съжаление аз не притежавам клипс от този вид, но моята прителка Вили  ми изпрати снимки, за да покажа каква е разликата. Вътре от двете  страни на механизма за закопчаване има силикон, който да го оплатни и да не му оставя място за движение по гривната.



Този тип клипсове са създадени специално и са най-полезни за меките гривни без резба, тъй като допълнителния силикон вътре в тях не позволява да бъдат закопчани върху резбата. Но това не означва, че не могат да бъдат позвани и на останалите видове гривни.

Това са основните и най-важни неща, които трябва всеки Пандора любител  да знае при избор на клипсове.  А вие кой тип клипсове предпочитате ? Сещате ли се за други ползи и приложения от клипсовете ? Ще се радвам да оставите коментар :)



#charmaholic #charmaholicbg #pandora #pandorabg #pandorabulgaria #pandoraholic #pandoraholicbg #pandoracollection #pandoraoftheday #theartofpandora #pandorabracelet #pandoralook #pandoradesign #mypandora #pandoramoments #pandoracharm #pandorastory #pandoraaddict #pandora2022 #pandorastack #pandorabangle #pandoracrazy  #pandorawinter #thevoiceofpandora  #pandorastyle #pandorauk @theofficialpandora


Comments

Popular Posts