Отворена гривна

  
Дълго време се чудих коя да е темата на следващия ми пост. И тогава се сетих кое е бижуто, на което най-много се радвах и носих по време на карантината.... отворената гривна. За нея ще си поговорим  днес - как да си изберем размер, с колко талисмана е препоръчително да се носи, какво я прави толкова практична и  малка част от дизайните, които обичам да съчетавам върху нея.


Отворената гривна е на пазара от  няколко години в класическия си вариант.




 От тогава  всички сме видяли много нейни вариации, било то само с различни накрайници или пък най-новия вариант, в който гривната имитира плетката на меките гривни. 

 Без значение от разликите в дизайн тя се предлага в 4 размера. 1-ви размер е подходящ за китки с размер от 13-14см., като самата дължина на гривната е 16см. 2-ри размер е с дължина 17,5 см. и е подходящ за китки с обиколка 15-16см. Следващият размер е с дължина 19 см. и се препоръчва за дами с обиколка на китката около 17-18см. Размер 4 е подходящ за дами с обиколка на китката 19-20 см., а неговата дължина е 20,5см.

В зависимост от големината на гривната, а и от това колко плътно по китката обичате да усещате гривната, върху нея могат да бъдат подредени от 14-18 талисмана. Признавам си честно аз не съм я запълвала до край и предпочитам да я нося празна или само с няколко талисмана.

Следващото, което е необходимо да знаем за този модел гривна е, че той идва в комплект с два стопера. Тези стопери прилягат плътно към гривната и помагат в задържането на  талисманите на мястото, което им отредите.



От едната си страна стоперите носят логото на Пандора и пробата на среброто, а от другата страна са гладки.

Друг важен елемент от комплекта са накрайниците на гривната. 
Те са изработени изцяло от сребро и имат надпис Пандора в  горната си част. А от вътрешната се крие логото разделено от две сърчица от печатите за автентичност.


И последната част е самата гривна.

 Върху нея  са  отбелязани  както  марката за автентичност така и размерат на самата гривна. В случа моята е 1-ви размер.


  След като вече разгледахме елементите по отделно е време да си поговорим за начина на сваляне и слагане на накрайниците. Те са своеобразна ''закопчалка''на гривната. Всеки накрайник се сваля и слага със специфично завъртане. 


Вътре в  накрайника има пружинка, която завършва с малка плоскост, която копира кръстатия  край на гривната.




 И двата  детайла са толкова фини и миниатюрни, че са много трудни за хващане с камера. Надявам се все пак снимките да ви дадат представа. Самото сваляне и слагане на накрайника става като напаснете края на гривната с вдлъбнатините в накрайника. След това леко притискате и завъртате в посока на часовниковата стрелка.

Свалянето и слагането на ръката става по възможно най-лесния начин. Не е необходимо да промушваме цялата си длан през нея.  Просто я хващаме в центъра, поставяме я отстрани на китката си и  я пъхате между двата накрайника.Тази гривна е малко по-гъквака от останалите модели и при натиска леко се разтяга, но после бързо възвръща формата си върху ръката.

Ето и как стой празна върху ръката.


  Изящна само по себе си гривната е подходяща както за всеки ден, така и за малко по-изискани събития. Освен опцията за   разнообразяване  с различни комбинации от талисани, тя може да бъде преобразена и само чрез сямана на накрайниците. При пускането и на пазара Пандора пуснаха в продажва и накрайнците самостоятелно за продажба.Така всеки можеше да избира  между изчистени сребърни накрайници, такива с бели цирконии или  с розови цирконии.


Първоначално бях настроена доста скептично към този модел гривна, но щом получих първата се влюбих в нея. Харесвам я не само зареди лесния начин на поставяне, но и зареди възможността да направя бързо съчетание от талисмани минути преди да изляза. 
Гривната е лека и е перфектна за летите дни, когато не искаш да излизаш без бижу, но и не искаш нещо да ти тежи. 
Перфектна е и за носене в съчетание с няколко други гривни.Моята любима лятна комбинация е отворената гривна с 4-5 талисмана и празна кожена гривна.

А ето и няколко от посредните съчетания, който направих с нея по време на карантината.







  

 А вие имате ли отворена гривна ? Ако да как обичате да  я носите - празна или с талисмани ? Ако пък отговора е не, надявам се поста да ви е полезен при вземане на решение дали да я добавите към колекцията си.


#charmaholic #charmaholicbg #pandora #pandorabg #pandorabulgaria #pandoraholic #pandoraholicbg #pandoracollection #pandoraoftheday #theartofpandora #pandorabracelet #pandoralook #pandoradesign #mypandora #pandoramoments #pandoracharm #pandorastory #pandoraaddict #pandora2022 #pandorastack #pandorabangle #pandoracrazy  #pandorawinter #thevoiceofpandora  #pandorastyle #pandorauk @theofficialpandora




Comments