Pandora Essence

Всичко за Pandora Essence


В днешния пост искам да си поговорим за една от спряните вече от производство (за съжаление) линии на Пандора-Pandora Essence, която напоследък придобива голяма популярност сред феновете на Пандора в България.

Линията за пръв път е пусната на пазара през 2014 година с мотото ''Улови своята същност''. Това мото не  е избрано напразно.Всеки от талисманите от тази колекция е именуван с  ценностите и добродетели присъщи на дамата, която ги носи.

 Първата колекция се състой от 24 талисмана и е изработена от сребро и естествени полускъпоценни камъни. Към нея е  имало само един вид гривна. Цените на бижутата варират, но определено са по-достъпни от  традиционната Мoments колекция. Техният дизайн  също не е типичния сладък, романтичен, изпъстрен със сладки животинки и сърчица.Залага се на по-семъл и елегантен дизайн върху значително по фини и дребни талисмани. Тези две съществени разлики  навеждат към мисълта, че  с тази колекция Пандора са се остремили към нови  две таргет групи- тази на модните среди, зареди никога излизащите от мода полускъпоценни камъни и фини линии и тази на по-младата аудитория, зареди достъпните цени.

Още по-голяма популярност линията набира след появата на теста за определяне ''Каква е твоята същност?". На официалния сайт на Пандора се появява въпрсоник, след попълването на който системата подбира кои талисмани те описват най-добре и ти показва подходящ дизайн за теб.
Това допълнително забъвление води до още по-голяма популярност и  на  пазара излизат нови колекции, а с тях нови талисмани и разбира се нови модели гривни. За да стигнем до днешното разнообразие.

Да започнем с гривните от скромното начало с еднин вид гривна, днес феновете се радваме на  5 модела. Три вида меки гривни и два вида твърди.В моята колекция имам  от двата вида мека гривна и една от твърдите както се вижда от снимките, а на текстилната и  на твърдата отворена гривна ще прикача снимки от официалния сайт на Пандора.





Първо ще обърнем внимание на първата произведена гривна Есенс. Тя е мека и е по-деликатно копие на класическата Моменс гривна.


Още от пръв поглед се забелязва разликата в размера, въпреки еднаквата плетка на гривните. Друга много ясна разлика се забелязва при закочалката. Първата закопчалка при Есенс е кръгла и значително по-деликатна от класическата барел закопчална на Моментс линията. 

Следващата разлика намираме в крайщата на гривната , докато Моментс гривната завършва с резби, на които се навива осигурителната верижка, крайщата на Есенс са гладки и твърди. И преди да сте решили, че това е защото Есенс линията не разполага с осигурителна верижка нека ви я покажа ...


Крайщата са гладки не поради липсата на верижка, а защото тя (също като талисманите )са със силиконова подплата, която ги прави трудно подвижни на гривната. Човек трябва да упражни лека сила, за да ги премести. От тази особеност произлиза и следващата разлика-липсата на резби разделящи гривната на три отделни секции.



Силиконовата подплата прави талисманите статични и така може лесно сами да ги разпределим равномерно по гривната и да я предпазим от пречупване. Затова и към тази линия бижута не са включени клипсове.

Този модел се предлага в размер 16см.,17см.,18см.,19см.,20см.,21см. Ако се чудите как се определя размерът при този гривни, първо трябва да измерите размерът на китката си и към него да добавите един сантиметър. Така ако китката ви е 15 см. за вас ще е подходяща гривна 16см. Това са основните правила за определяне на размера и ако имате намерение да пълните цялата гривна или предпочитате тя да стой по-свободно на ръката препоръчвам да изберете един размер по-голяма (в случая 17см.) 
От тук следва и следващите два  въпроса- отпуска ли се гривната и какъв  е препоръчителния брой талисмани за една гривна.Да, гривната се отпуска с носенето леко, като най-много това може да е 1см. От броя на талисманите зависи колко ще се отпусне тя. От Пандора препоръчват да се носи с от 5 до 20 талисмана.Важно е да се отбележе, че става въпрос за талисманите от линията Есенс. Макар да можете да нанижете на гривните Есенс от Моментс талисманите, това не  се препоръчва.Те са по-големи, съответно по-тежки и могат да доведат до повреда на гривната. Това правило се отнася както за меките така и за твърдите гривни.

Следващият модел мека гривна няма аналог в Моментс линията. Тази верижка е изработена с плетка от малки топченца.



Ето и плетката още по-отблизо...


Този модел на пръв поглед не  привлича внимание, но веднъж сложен на ръката определено впечатлява... едва забележим, той дава възможност на талисманите да изпъкнат още повече.
Правилата за определяне на размера на гривната  и броя на талисманите са същите. Разликата тук е, че с носенето гривната не се отпуска. 

Печатите за автентичност и при тази линия не липсват и за всички модели те са скрити от вътрешната страна на закопчалката.


Следващият модел мека гривна  е текстилната. Тя може да е както единична, така и двойна.

За съжаление тези модели гривни са спряни от производство още преди да започна да колекционирам Пандора и никога не съм ги виждала на живо. Затова за тях не мога да споделя нищо повече.


На Pandora Essence не и липсват и твърди модели гривни.Те са два модела -класическа твърда гривна и твърда отворена гривна. Нека първо обърнем внимание на класическата тврда гривна.
И тук ще я сравним с твърда гривна от Моментс линията на Пандора.


Освен очевидната разлика в дебелината, двете гривни се различават отново по крайщата си.Моментс гривната отново завършва с резби, докато Есенс вариянта е гладък.


Тук ще разгледаме и разлика характерна не само за твърдите, но и за останалите видове гривни. Тя е скрита в прореза на закопчалката.



 При по детайно вглеждане се вижда, че прореза,който държи края на гривната в закопчалката при Моментс е назъбен , а при Есенс той е доста по-заоблен и всякаш обгръща края на гривната.


Тази закопчалка изисква лек натиск, за да влезне края в леглото на закопчалката и подсигурява по-трудно падане на гривната от ръката при евентуално разкопчаване.

Интересна е и закопчалката на последния вид отворена твърда гривна.


За съжаление не я притежавам и не мога да приложа детайни снимки, но закопчалката се крие в  заобления и край, при който липсва цирконии.Той е под формата на клипс и след като се разкопчае се сваля изцяло от гривната и така се мушкат талисманите.

Нямам опит, но съм попадала на мнения, че този клипс се разкопчава лесно и понеже е лек не се чува като падне :( Такъв накрайник не се предлага отделно като резерва от Пандора.

Последното, което трябва да обсъдим са талисманите.

От едната им страна са  изписани качествата и ценноситите, които изобразяват - като любов, приятелство, честност, сила, лоялност са само част от тях. От другата страна намираме  надпис Пандора, пробата на среброто и инициалите на създателя на Пандора - гаранция за автентичността на талисманите.

Както казахме  вече те всички са със силиконова подплата, която ги прави по-стабилни на гривната. Първоначално всички са били изработени от полускъпоценни камъни и сребро. Постепенно  естествените камъни са заменени от синтетичните си вариянти, а към среброто като основа на талисманите  е добавено и злато и Пандора Роуз Голд.

И тук ще направим съпоствавка с талисманите от Моментс колекцията, за да може да добиете представа за размерите на Pandora Essence.



Талисманите са деликатни и за разлика от Моментс, където талисманът може да е с резба или без,  при Pandora Essence всички талисмани са гладки и със силикон вътре.


На тази снимка се вижда ясно  колко по-голям е отвора на Моментс талисманите и защо не са подходящи за Pandora Essence. Докато на следващата може да видите колко плътно по гривната стой талисмана със силиконова подплата.



Както споменахме в началото Pandora Essence е спряна от производство и не може да се надяваме на нови талисмани, с който да обогатим колекцията си. Бижутата, който са останали в момента са на до изчерпване и  се разграбват бързо ... Те се предлагат само онлайн на сайта на официалния представител на Пандора за България - Silver Court.Цените както на талисманите, така и на гривните са намалени. И ако сте се сдобили с гривна от тази линия на лятната промоция, тябва да знаете, че тя  е изцяло съвместима с новата линия Pandora Me.





Макар Pandora Me да е малко по-младешка и дори тинийдърска линия, могат да се направят красиви съчетания между бижутата от двете линий.

Що се отнася до мен и Pandora Essence , аз се придържам към мотото на Мечо Пух -''Колкото повече, толкова по-добре''. Или казано с други думи обичам да нося всичките си Pandora Essence заедно.




#charmaholic #charmaholicbg #pandora #pandorabg #pandorabulgaria #pandoraholic #pandoraholicbg #pandoracollection #pandoraoftheday #theartofpandora #pandorabracelet #pandoralook #pandoradesign #mypandora #pandoramoments #pandoracharm #pandorastory #pandoraaddict #pandora2022 #pandorastack #pandorabangle #pandoracrazy  #pandorawinter #thevoiceofpandora  #pandorastyle #pandorauk @theofficialpandora

Comments