Pandora Open Locket


Тази неделя ще си поговорим за още едно бижу от гамата на Пандора, което в момента е в секцията с бижута на доизчерпване- PANDORA медальон. Своята първа поява класическият модел на това бижу направи в Лятната колекция през 2017 година. Пандораманияците можеха да избират измежду три размера колие в комплект с верижка за своята лятна визия.
Никого няма да изненадам, ако кажа,че този медальон беше голямата изненада на лято 2017... Идеята да може сам човек да си избере как да изглежда медальона му се прие много добре и още вариации на класиката последваха ...
Първо се появиха негови копия със златно покритие  Pandora Shine  и  Pandora Rose Gold.




 А след тях  дойдеха и другите му всевъзможни вариации ... от простото добавяне на цирконий и аметист (синтетичен лилав)...

...до променяне на формата изцяло...


...превръщайки го в любимия на всички Дисни герой -Мики Маус ...
... идеята има толкова много любители, че е имплементирана и в други линии бижута.Имаме два вида пръстени ...
... а също така и клипс вариянт за гривните Reflexions.
Но  нека се върнем обратно на класическия модел и да го обсъдим него в детайли... веднъж разгледали него ще може да се ориентираме с всички останали видове медальони. В следващите кадри ще ви покажа моя, който е в среден размер :) 


Медальона е изработен от стрелингово сребро, а за прозорчетата му е използвано сапфир-кристал стъкло.Този тип стъкло се ползва обикновено при изработване на циферблатите на часофници.Пандора са избрали именно него зареди голямата трудност да бъде надраскано.Експертите тврдят, че това може да се случи само с диамантен нож. Всички знаем, че понякога потребителите могат да изненадат и експертите със способностите си, но за 3-те години, в които го ползвам, не се е появила нито една точица.

От Пандора обаче не са го избрали само зареди това... отблясъците при отразяване на светлината и предаването на детайлите на амулетите разположени вътре са несравними с тези при по-бюджетното плексигласово стъкло. 




Медальона се предлага в три размера и идва в комплект със сребърен синджир.Нека обърнем малко  внимание  на него преди да навлезнем в още от детайли на медальона. Всеки размер  колие идва с верижка с различна дължина. Най-малкото и средното колие са придружени от верижка от  60см., а най-голямото идва с верижка от 75см. 


Това не означава автоматично, че колието трябва да се носи дълго и да пада върху бюста. От Пандора са се погрижили да осигурят възможността за  скъсяване на верижката на три места чрез по-големи кръгли клубчета.


Ако някой си хареса само верижката, може да я намери в магазините на Пандора под референтен номер 590515.

Без повече отклонения нека се върнем към медальона. Освен от какво е изработен за него трябва да знаем, че ни предлага и две различни визии дори и без амулети вътре. Да, точно така -първата, която е и тази върху която повече се набляга е тази  брандирана с логото върху сребърния обков.


А гърбът предлага един по-семъл, но според мен подходящ за по-официално събитие дизайн.


От гледна точка на дизайна при първия медальон са заложили на златното правило - малкото е повече и лично на мен това ми е любимия модел. Така съвсем лесно може човек да се развихри  с избора на амулети вътре...



Амулетите или петите са това, което прави медальона специален. Те са миниатюри на талисмани и някой са толкова мънички, че дори и монетка от 0,01лв изглежда гигантски до тях. Освен  изработени от  сребро, те могат да бъдат и от Pandora Shine и Pandora Rose Gold.Макар толкова малки не им липсват и детайли от различни видове емайл  и камъни.

Първоначално те се продаваха в комплекти от три. Ето така -



Но за радост от бранда разбраха, че така ограничават свободата на феновете и вече имаме пълната свобода да си купуваме амулетите по единично и да ги комбинираме според нашето настроение и те да изразяват най-добре нашето ''аз''.

 Вече се питате как се поставят те в медальона и сигурно сте се досетили вече, че той се отваря.



От дясната страна на медальона (когато го държим в ръка) има лека вдълбнатина. Чрез помоща на нокът/перце/отключвател кой каквото има, той се отваря.




Това отваряне може да се случи само ако вече сте свалили медальона от верижката. Тя действа като допълнителна защита от изгубване на амулетите.Клубчето,което се нанизва на верижката е съзтавено от три звена, който се напасват и го държат затворен.




На следващата снимка се вижда ясно как дори закоплаката леко да се е разхлабила, отварянето е толкова минимално,че няма шанс някой амулет да изчезне.



Толкова плътно трябвя да прилягат звената едно в друго.



Последният детайл, който трябва да обсъдим е къде са печатите. Страшно много ми допада как те са изцяло скрити във вътрешността на бижуто.


И тук имаме така добре позната маркировка за пробата на стерлинговото сребро и  инициалите на създателя на Пандора.

Накрая искам да ви споделя няколко от любимите мой комбинации...

За лятото ... 



За големите семейни празници ...






Когато съм в Дисни настроение...


И не ми се носи само едно колие ... Много  ми допада да го съчетвам с по-късо колие :)



  А понякога обичам да го нося празно ...



Понякога го ползвам и в съчетание с брошката от колекцията Pandora Me.



 Както при всички бижута на Пандора любимо и в това бижу ми е свободата да го направя истинско мое ... да мога да съчетая амулетите така че да отговарят на настроението ми .... Мога да го ползвам както всеки ден, така и за по-официялни събития. А това,че мога да го смесвам и с другите си бижута и да му намирам нови и нови  приложения го правят  още по- добра инвестиция. 

Ако имате вече някой от тези медальони, ще се радвам да чуя мненията ви или любимия ви дизайн в коментарите. За тези, които все още нямат такова бижу, но са любопитни ги съветвам да се възползват от възможността и да се сдобият с медальона и амулети докато все още не са изчезнали.


Част от снимките са кадри от официалния сайт на Пандора или част са от снимките към тяхната рекламна кампания.



#charmaholic #charmaholicbg #pandora #pandorabg #pandorabulgaria #pandoraholic #pandoraholicbg #pandoracollection #pandoraoftheday #theartofpandora #pandorabracelet #pandoralook #pandoradesign #mypandora #pandoramoments #pandoracharm #pandorastory #pandoraaddict #pandora2022 #pandorastack #pandorabangle #pandoracrazy  #pandorawinter #thevoiceofpandora  #pandorastyle #pandorauk @theofficialpandora


Comments