Двойна кожена гривна





Когато мислех за какво да бъде таз седмичния блог пост си мислех за лято и какви бижута аз обичам да нося през него ... нещо леко, свободно, носещо настроение и забележимо...и така в съзнанието ми изникнаха кожените гривни на Пандора- двойните кожени гривни.

В следващите няколко реда съм ви събрала малко информация за тях,скромното ми мнение и разбира се няколко снимки на  любимите ми дизайни.


Да започнем с това какви видове кожени гривни има. Основните три вариянта са единична, двойна и тройна кожена гривна. Като  кожата също може да варира и може да е  гладка или плетена.

 
Към момента гривните от гладка кожа са вече са спрени от производство, но пък могат да бъдат намерени в  някой аутлети или в колекционерски групи.За това пък тези от плетена кожа все още се продават в магазините на Пандора- единични и двойни, в най-различни цветове.

Без значение какъв е вида на кожата, начина за определяне на размера на гривната и броя на талисманите, с които може да ги носите е един и същ.Всички кожени гривни се предлагат в три размера-малък, среден и голям. 

Размерите при двойните гривни са обозначени с-D1,D2,D3. Размер D1 отговаря на 35см.Следващият размер D2 е 38см. И последният размер D3 е 41см. Малкият размер е подходящ за дами, който носят гривни от 16-18см. от нормалните сребърни гривни.Средният размер е за дамите, чиято сребърна гривна е 19-20см., а последният размер е за дами с китки от 21 см. нагоре. Ако ли пък досега не сте имали гривна на Пандора и не знаете кой размер да изберете вообще, ето линк към статия описваща всички видове гривни и  как да определите размера на китката си  за всеки от тях-https://pandoraholicbgg.blogspot.com/2020/05/blog-post.html

Както всички знае кожата е материал, който с времето се отпуска. За да запазим  гривната стегната за по- дълго време е необходимо да съобразим колко талисмани подреждаме върху нея.От Пандора препоръчват да не слагаме повече от  5-6 талисмана на единичните гривни и не повече от 7-9 талисмана за двойните и тройните гривни.
От себе си бих искала да добавя, че и разпределянето на самите талисмани по гривната също не е без значение. Тези гривни за разлика от сребърните нямат секции за клипсове, но това не означава, че вие не може да ползвате такива върху тях, за да ги подсилите. Клипсовете ще помогнат за  разпределянето на талисманите по гривната равномерно и  така тежестта няма да пада на едно място. Защото ако само една точка върху гривната носи цялата тежест, тя с времето със сигурност ще се разшири и като по тежка последица гривната ще се пречупи и скъса на това място.Най-удобни за  тази цел биха били подплатените със силикон клипсове.Обикновените клипсове също вършат работа стига да им поставите силиконова подплата от вътре (https://pandoraholicbgg.blogspot.com/2020/05/blog-post_17.html)


Запазването на гривната стегната за по-дълго време зависи и от начина, по който се грижим за нея. Първо и основно правило е да я пазим от вода и да не я мокрим.Намокрянето на гривната може да доведе до обезцветяване или пък разтягане на гривната. 
При почистване също има определени особености.Хубаво е гривната да се забърсва със суха кърпа след всяко носене.В случай на поява на петно, то трябва да се третира веднага.Премахването става с помоща на бебешки сапун.Разтваряте сапуна в хладка вода и го разпеняте добре.С помоща на памучна кърпа взимате само от пяната и търкате нежно мястото на петното.След като приключите с почистването, избърсвате гривната със суха кърпа и оставяте да изсъхне добре.

След като разгледахме общите правила за кожените гривни, мисля, че е време да поговорим за   кожените гривни в моята колекция и моя опит с тях. Имам три  двойни кожени гривни- светло синя, тъмно сива и цвят шампанско .

Трите гривни са купвани в различни периоди и първото нещо, което  ми направи впечатление е как се е променяла закоплалката  в годините. Най-старата кожена гривна в колекцията ми е тази в цвят шампанско.Тя е с класическата  барел закопчалка.Това  е една от най-удобните и най-сигурни закопчалки по мое мнение. Формата и предпазва от закачане по дрехи и нежелано отваряне. Едновременно с това е семпла и е подходяща за съчетание с най-различни дизайни.


Гривната тук и в двата края завършва с резба подходяща за поставяне на осигурителна верижка. И макар никога да не съм ползвала вержка на кожена гривна, се чувствам една идея по-сигурна при наличието на такива накрайници. Защото знам, че ако клипса ми се разкопчее, талисманът ще се навърти на тази резба и  пак ще е защитен.


Следващата гривна  в колекцията ми също притежава класически модел закопчалка, но този път е кръгла. И тук имаме красив и  лесен за съчетания дизайн.



Но накрайниците на гривната са гладки и това я прави малко по-несигурна от предходната закопчалка. Бих препоръчала при такъв тип закопчалка да ползвате осигурителна врижка или клипсове със силиконова подлата за повече сигурност.


И най-новото попълнение в кожената ми колекция е сивата гривна.При нея от Пандора са поработили върху закопчалката и са я осъвършенствали. Тук освен кръглия стабилен и семъл дизайн имаме и разбовани накрайници за допълнителна сигурност.


И трите гривни са страхотни на външен вид и са много удобни. След отворените гривни са вторите ми любими за носене през лятото гривни. За мен те обаче не са основни гривни и  обикновено ги нося празни  в съчетание с други гривни за повече цвят ...







А за през останалите месеци от годината си имам няколко любими мини дизайна  :








#charmaholic #charmaholicbg #pandora #pandorabg #pandorabulgaria #pandoraholic #pandoraholicbg #pandoracollection #pandoraoftheday #theartofpandora #pandorabracelet #pandoralook #pandoradesign #mypandora #pandoramoments #pandoracharm #pandorastory #pandoraaddict #pandora2022 #pandorastack #pandorabangle #pandoracrazy  #pandorawinter #thevoiceofpandora  #pandorastyle #pandorauk @theofficialpandora

Comments