Pandora Review

The Nightmare before Christmas 




Колаборациите между Дисни и Пандора винаги ни носят много усмивки ... връщат ни в щасливи моменти от детството и ни карат да се размечтаем все едно  отново сме на 5 .

За една сбъдната мечта ще си поговорим и днес ... 

В началото на месец октомври заедно с последната си колекция Пандора сбъднаха молбите на много  фенове на ''Кошмарът преди Коледа'' и създадаха висулка с Джак Скелингтън. Това е първият талисман посветен на тази анимация, който е достъпен за широката публика, а не само до посетителите на Дисни парковете. 

Още в мигът , в който го видях, бях сигурна, че този талисман  трябва да е част от колекцията ми, тъй като това е любима анимация от моето тинейджърски години. Гледам я и  до ден днешен  всяка година около Хелоуин. А фактът, че е талисманът е лимитиран и след като се изчепрят количествата няма да е наличен повече ме накара да се обадя и да го поръчам още на първи октомври.

За тези, които не са гледали анимацията действието се развива около Джак Скелингтън , Кралят на тиквите и жител на градът на Хелоуин. Той и неговите съграждани са отговорници по приготовленията за празника всяка година.Една година обаче за Джак  тази рутина от забавление се превръща в скука. В опит да се разведри той тръгва на разходка из гората и така  открива 7 дървета-портали към  големи празници като Великден, Деня на благодарността и т.н. Най-силно  той  е привлечен от вратата на Коледа и след като надниква в Коледния град, решава, че не е спаведливо само  коледоланците  да се радват на магията на този празник. Така у Джак се заражда идеята тази година той да организира Коледа. Неговите съграждани обаче пречупват Коледа през тяхните разбирания за празник и там нещата се объркват ...

Няма да ви издавам повече ... фимчето си заслужава, след като прочетете поста, направете си пуканки и седнете да го изгледате :)

Нека сега се върнем към талисманът, още на предварителните снимки изглеждаше невероятно ... но нищо не може да се сравни с това да видиш всички детайли на живо ... и като казвам  всички детайлни не се шегувам ... сами ще се обедите след малко.


От Пандора са избрали да направят талисмана -висулка. Това е решение, което приветствам с две ръце, защото това превръща бижуто в още по-носимо. То може да се првърне и в колие дали  на О-колие или само на синджир.

От Пандора не са жалили материал и са вложили много любов и детайл в талисмана.Висящата му част  е изграден от два сребърни кръга.



 Основният  кръг или лицето на талисманът е ажурен. Той е  мини портрет на Джак в най-отличителната му поза със скръстени ръце.



Вниманието към детайла е невероятно от всеки малък шев на устата му до папийонката му... пръстите на ръцете му и тази предизвикателност в очите му ...всякъш се взира в теб и ти казва '' Готов ли си за приключение ?! Ела с мен!"

Тази миниатюра е подчертана с гръб от емайл - най-яркото пълнолуние ...



Толкова ярко, че кара индигово синьото небе  да преле  в лилаво. 

Гърбът на тази част от талисмана е изцяло гладък.



Но липсата на гравиюра тук е компенсирана изцяло от най-детайлната халка, която Пандора са правили някога. Веднага над висулките забелязваме паяк, заплел своята дебела пайжина ... дебнеш своята следваща жертва...


Не знам за вас, но аз го намирам за доста реалистичен и страшен...

Човек би си казал, че това е  изумителен детайл  и е напълно достатъчнен, за да наречем халката перфектна, но тя има още много какво да ни предложи! След края на паяжината по цялата останала дължина на хълката откриваме надписа  "What's this? ". 



''Какво е това ?" възкликва Джак, когато се озовава в магичния свят на Коледа.


What's this? What's this?
There's color everywhere
What's this?
There's white things in the air
What's this?
I can't believe my eyes
I must be dreaming
Wake up, Jack, this isn't fair
What's this?


 Талисманът не би бил толкова автентичен без тази култова реплика .


И всякаш тези детайли не са достатъчни ... изненади откриваме и  отсрани, където обикновено са скрити печатите. Освен обичаините печати за пробата на среброто, надипса Пандора и инициалите на създателя на бранда намираме и  Зиро - кученцето-дух на  Джак. 



То всякъш лети в опит да настигне  инициалите ALE.



Не в полет, но по път към следващата беля са уловени Лок, Шок и Баръл. Тримата малчогани обикалят за бонбони на Хелоуин,  но се надяват на възможности за бели.За това приемат с удоволствие задачата да уловят Дядо Коледа ...




...приемат задачата си толкова при сърце, че за малко да лишат света от Дядо Коледа, оставяйки го в ръцете на комарджията Турбалан.

И ако прекрасните детайли и различната история не са ви заинтригували, не знам какво би успяло. Лично аз съм  готова още сега пак да си го пусна  и да си припявам с героите. Разбира се с прекрасния талисман на ръката.Благодаря Пандора за поредното бижу, което разказва цял филм!

Comments