Ново начало

 Детайлен поглед 

597125CZ


 
Декември е ... време за избор на подараци, с които да зарадваме както любимите хора, така и себе си. И понеже е много трудно да направиш списък с предложения за подаръци за Пандора маниак, не защотото няма избор от бижута , а просто защото ние ги искаме всичките !!! , реших, да помогна с ревю на една от гривните, която сякаш не се радва на чак толкова голяма популярност - Ново начало или плъзгащата гривна, както е известна извън  България.


Нейната премиера беше преди няколко години  и интересната и визия я направи звездата на колекцията . В нея откриваме класическата мека гривна, съчетана с плъзгаща се закопчалка.


Този плъзгащ механизъм прави гривната наистина универсална и тук правилото един размер става на всички важи напълно! Общата дължина на гривната е 28 см и тя е подходяща за дами с китка от 15 до 23 см.

А ето в детайли от какво се състой този уникален механизъм- от две сребърни връвчици (с класическата за Пандора плетка), едно сребърно топче, което се мести по тях и още две съвсем малки топчета/ тапички, които пречат голямото да изпадне от гривната.


 Всеки един от тези детайли играе важна роля. Тънките въженца дават авансът необходим  за широкия диапазон от размери. Топчето от своя страна ви помага да пристегнете гривната в позицията, която най-много приляга на вашата ръка. То е подплатено със силикон от вътрешната страна, за да е по-трудно подвижно. 

И въпреки че това е малък детайл от гривната и върху неговата визия е мислено. Така от едната си страна то е гладко и лъскаво,


а от другата му страна е гравирано PANDORA.


Ако още не сте се впечатлили от този детайл, имам изненада за вас. Топчетата-стопери накрая на своеобразната закопчалка имат скрити малки бели цирконий от долната страна.



Нека отделим малко внимание и на основната част на гривната или там, където ще наредим талисманите си.''Ново начало'' е направена с основа от класическа мека гривна.При тази част от гривната важат всички правила за отпускането както и при меките гривни със стандартни закопчалки. 

Разлика откриваме при броя на талисманите, които е препоръчително да украсяват гривната. При стандартната гривна този брой е от 15 до 20 талисмана, а тук бройката е съкратена на половина от 7-10 талисмана. Това обаче е съвсем разбираемо, тъй като само 1/2 от гривната е пригодена за  талисмани.


Още една разлика със стандартната гривната е липсата на резби за поставянето на клипсове. Тази задача, се изпълнява от щипките накрая на плъзгащата се част. Именно чрез тяхното разкопчаване можем да нанижем любимите си талисмани на гривната.




 Вътре в двете щипчици има малка пружинка, която се стеснява след като натиснем езичето на щипката отвън и така освобождава място на кукичката от основата на гривната. 



 
Дори тези малки щипчици не са лишени от детайл и върху тях откриваме логото на Пандора .

Малките детайли са силата на Пандора и символите за автентичност са толкова дребни, че ако човек не знае за тях със сигурност би ги пропуснал. Те са върху кукичката на основата.


След като разгледахме всеки един детайл от гривната, идва момента, в който да споделя моето мнение, опит и препоръки.  Не е нужно да обеждавам никой, че гривната е много красива и деликатна... висящите връвчици и придават една допълнителна женственост и всякаш я карат да изглежда още по-класна. Да не говорим за приятния звук, който издават, когато се докосват до друга гривна или твърда повърхност.

Колкото и да е красив този детайл, толкова е и виновника да имам смесени чувства към гривната и да  посягам по-рядко към нея. В началото тежестта на повече от 5 талисмана караше гривната да се разхлабва след време и след като се е разширеше малко повече от моя размер, се страхувах, че може да  се изниже от ръката ми без да разбера. 

Измислих си начин обаче да се справя с този проблем, който може да ви се стори малко странен, но пък работи. Купих си ластички за коса -от възможно най-малкия размер- като за детски плитчици - прозрачни и си навих, едно под пристягащото топче. Така то  не се мести  по гривната  без  моя помощ.

За двете години, в които притежавам гривната, не съм имала никави проблеми с нито един  нейн детайл. Допълнителното внимание обаче никога не е излишно. И въпреки че ви казах, че щипчиците вършат работата на клипсовете, никога не нося гривната без клипсове в двата края. Така дори и щипката да се отвори или в случай, че не съм я закопчала добре, знам, че талисманите ще си останат на гривната .

В заключение искам да кажа, че не я препоръчвам за първа гривна за някой, които тепърва отваря кутията на Пандора и ще иска веднага да си я напълни с всевъзможни талисмани. Това бижу по-скоро е за човек с една или две гривни, който обича да си ги носи заедно и висящите въженца на тази гривна да придадат допълнителен блясък на визията му.

Но това е само моето скромно мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него. Много ще се радвам да споделите в коментарите вие имате ли тази гривна, какво харесвате и какво не в нея, как обичате да я носите и имате ли някакви допълнителни препоръки. Нека си бъдем полезни една на друга! 

Весели празници !

 

Comments