Най-магнетичната гривна за 2020

 Pandora Moments Sliding Magnetic Clasp Snake Chain Bracelet


Или иначе казано най-иновативната гривна на Пандора за 2020 с магнитно закопчаване! За нея ще ви разкажа в днешния пост- как изглежда в детайли, какъв е моя опит с нея и защо е толкова одумвана от Пандора феновете. 

2020 година  беше важна година за Пандора. През нея бранда отпразнува 20 години от създаването  на първата гривна Моментс. Това е именно гривната благодарение, на която Пандора са това, което са днес-световен бранд с милиони фенове по света. Освен с юбилейната колекция от 12 талисмана, Пандора отбеляза този рожден ден и със създаването на малка колекция от бижута изцяло вдъхновена от  класическата (змийска) плетка на първата мека гривна Моментс. Тези бижута  бяха пуснати на пазара в края на юли малко преди премиерата на есенната колекция.


Изненадата на тази колекция бяха две гривни с изцяло нови за Пандора закопчалки- тази с магнита и тази с промушването ( гривна ''Ти и аз''(599082C00)).

Още в момента, в който видях гривната с магнитната закопчалка, много харесах дизайна и исках да я  изпробвам. Но преди да имам шанс да си я купя Пандора, я изтеглиха от пазара без никаква  официална информация защо. Разрових се из интернет да потърся мнения на дами, които вече бях я пробвали и те масово се опалкваха, че закопчалката не е издражлива и се отваря дори и когато гривнта е празна....

 Друг проблем, които дамите изтъкваха е, че от Пандора са пропуснали да обяснят да персонала си  да предопреждават клиентите си, че поради наличието на магнити гривната не е подходяща за хора със сърдечни проблеми ....

Все сериозни пропуски, които няма да лъжа ме разочароваха... и донякъде се зарадвах, че не съм успяла да си я закупя. След няколко месеца докато разглеждах английския сайт на бранда видях, че гривната е отново налична - дефектите отстранени. И любопитството започна да ме гложди отново ... изчаках месец да чуя повторно отзиви как се представя подобрения вариянт и след като не се натъкнах на негативни такива, я поръчах. 

Гривната пристигна през декември 2020 година и още щом я получих веднага си я сложих и не я свалих целия месец, за да проверя дали  наистина закопчалката няма да се отвори ... Гривната премина теста усешно! Магнитите не се отлепиха един от друг нито ведъж! 

Нека ви покажа къде са скрити те и как точно става магията....




На пръв поглед виждаме една продълговата закопчалка, наподобяваща първата barrel (класическа) закопчалка, украсена с надпис Пандора, но всъщност имаме плъзгаща се закопчалка.



 Мен, ако питате, а и да не ме питате, и до тук закопчалката е много красива и впечатляваща .... Още по-впечатляващо е как вътре в това малко и фино цилиндърче са скрили  магнит ...


Виждате ли го ? Малко е трудно да се различи, но като видите къде се намира на свободния край на гривната лесно ще го откриете и в закопчалката ...Ето го и него :)



Наличието на тези две малки магнитчета всъщност прави закопчаването на гривната още по-лесно, защото още щом доближите свободния край до закопчалката, той сам си намира място в легълцето и на вас остава само да приплъзнете и да я затворите!

 
А ето и как изглежда затворена на ръката. Снимала съм я  в съчетание с  гривна с класическата закопчалка, за  да добиете представа и за  размера и .



И след като обсъдихме най-интересния детайл от гривната е време да се спрем на няколко, може би банални  за някой, особености на гривната.  Като част от Емблематичната колекция 20 години Пандора гривната е с класическата змийска плетка. Това, което я разлизава от класическата гривна обаче е липсата на секции (резби) за клипсове.


Грината е изцяло гладка. Няма какво да спира движението на талисманите по нея и да разпределя равномерно тежестта по гривната . Тази липса обаче не е фатална. Винаги можем да добавим клипсове със силиконова подложка отвътре на гривната и да си спестим притеснението, че тя ще се пречупи от движещите се талисмани.

Липсват и резби в двата края на гривната, където обикновено се навива осигирителната верижка.


Но и тази липса не е болка за умиране. Този ''проблем'' може да бъде преодолян като използваме верижка с клипсове за накрайници или пък ако все пак сте си харесали осигурителна верижка на резба, аз бих я използвала като просто добавя и клипс на края на гривната.

След като вече разгледахме всеки детайл от гривната е време да ви кажа моето мнение за нея. Вече знаете, че я подложих на тест още от първия ден и бях много доволна от крайния резултат.

След този успех дойде и момента да я напълня и да видя как ще се справи с тежестта  на талисманите. В продължение на януари беше дом на зимния ми дизайн, а от съвсем скоро нося един звезден дизайн върху нея.... и отново при мен гривната дава отлични резултати. Не мога да се оплача дори и за минимално разместване на закопчалката.

Освен че премина тези два теста с отличен, тя се превърна в мой зимен любимец, защото се разбира много добре с плетивата. Не ми е раздърпала ни един пуловер! 

Мисля, че на всички става ясно, че съм и голям фен и си я нося с удоволствие и бих я препоръчала на приятелка :) Но докато пишех този пост, потърсих гривната на официалния сайт на Пандора в няколко държави и изглежда отново  я няма на пазара. Дали това се дължи на някакъв дефект, който не се е проявил при мен няма как да знам. Потърсих дали няма някакво официално изявление за причината, но не откривам нищо ... Явно гривната ще си остане от тези, които стават любимци на едни и са пълно разочарование за други .... 
Ще се радвам да споделите в коментарите, ако имате опит с тази гривна :)  

Ето  и линк към единственият  официалне сайт на Пандора, от който гривната не е премахната :




Comments