Пътуваме с Пандора - Дестинация Англия

 Поглед от близо на талисмана с Бъкингамския дворец




Здравейте ! Завръщам се след доста дълга пауза ....  но пък се завръщам заредена, вдъхновена, пълна с идеи за статии и нова  поредица. Поредица за обичащите Пандора и  да пътуват. 

Както знаете моята мания по талисманите започна с тези свързани с пътувания .... и с времето любовта ми към този тип талисмани не отслабва, а напротив- засила се. Самата мисъл да  носиш спомен от пътуването на ръката си ме кара да се усмихна ... А за периода от 2016 година до днес съм посъбрала доста спомени и  талисмани... 
Любувайки се на последния травъл талисман - бутон с Бъкингамския дворец, ми дойде идеята за серия от блог постове, в които  да споделям кои талисмани са ексклузивни за коя държава или пък кои талисмани могат лесно да бъдат обвързани по някакъв начин с историята, традицията и културата на някоя държава и така да се превърнат в още по-ценно бижу, носещо заряд от позитивна емоция.

Първа дестинация от това ни пътуване с Пандора ще е Англия. Пригответе се за  голямо изобилие от талисмани!

Първа спирка - Бъкингамския дворец (799382C01)!  Този талисман  е екскузивен за Англия.


Той е ажурен и е изработен  изцяло от сребро и кубични цирконии. А формата му наподобява формата на копче от официална войнишка униформа.

При създаването му дизайнерите на  Пандора са се постарали да изваят всеки един детайл от така известната фасада на  лондонската резиденция на кралицата. 





Първо окото на туриста  се спира на изящните порти на оградата на двореца.  Своята красота те черпят от герба на държавата и неговите златни детайли. Този блясък е запазен и върху талисмана благодарение на  двата бели циркония поставени на малките портички върху талисмана.

Това е само началото от изпълнението на задачата, която са си поставили Пандора. Фасадата на миниатюрата е разделена на две части от парадния вход точно като оригинала. Всяка една от красивите колони в римски стил  е точно на мястото си, а знамето се вее високо в небето насред  пухкави бели облаци (малки бели цирконии). Ясен сигнал, че кралицата се намира в двореца. А кралицата има нужда от охрана ... затова на точните места са и постовете на войниците.

Приликата е зашеметяваща .... Талисмана е  точно копие, но и носи свой собствен детайл - две сърчица - едното заместващо орнамент върху парадния вход и второ заместващо едно от прозорчетата в лявото крило на двореца.  Кой знае може пък сърцето-прозорче може да отбелязва залата за аудиенции с кралицата ?!

Миниатюрата на двореца се повтарят и от двете страни на талисмана. Ако това не ви е  достатъчно,  чакат ви още малки завършващи детайли  като маалките  сърчица, обхващащи  тесните  страни на бижуто. 




Детайл обичаен за талисманите тип бутон . Върху една от тези страни точно до  един от отворите може да намерим и още един типичен за всички талисмани на Пандора детайл-печатите за автентичност.


А от другата страна на същото място има изписано ''Лондон''- напомняне за една от спирките в опознаването на Англия.


 С този талисман Пандора надхвърлиха всичките ми очаквания ... красота... детайл ... изящество !!!

Красотата, детайла и изяществото са ключ и при останалите талисмани казващи ''Аз бях в Англия и ми хареса!".  Първият ми такъв талисман беше двуетажния автобус. 


Просто го вижте ...  с двата реда прозорци, отворената врата от дясната страна  на водача и флага на покрива ... няма как да не го разпознае човек  като една от емблемите на Лондон.

Емблематични за Англия са и ...... телефонните кабини.


С флаг на покрива и надпис '' Обади ми се !'' на дъното.Когато си в Англия снимката с такава е задължителна, нали ?! Знаете ли, че преди няколко години имаше дискусия кабинките да бъдат премахнати, защото не се ползват, но решиха да ги запазят , зареди туристите ?

Освен снимка с телефонна кабинка, задължителна е и снимка с войниците с помпонените шапки. И тази  английска емблема е увековечена в талисман.



Не може да идеш в Лондон и да не се спреш да видиш Биг Бен! Затова добавяме и него на гривната :) 


А ако не искате да си купувате талисмани за всичките забележителности, с които изобилства  Лондон, може да изберете тази висулка. 


Върху нея има няколко от емблематичните места за града -Биг Бен, Тауър Бридж, Окото на Лондон и Киселата краставичка или  The Gherkin.

Още  един талисман, който лесно може да бъде свързан с Англия  е короната. Все пак целият свят следи всяка стъпка на английското кралско семейство.


Ако короната и предходните талисмани ви харесват, но не ги виждате на вашата гривна, има още няколко  талисмана, от койте може да избирате. От Пандора са създали висулка във формата на сърца с  флага на Великобритания.


Ако от този талисман ви допада само формата на сърце, в магазините на Пандора има  талисман за вас- сърце с дискретен надпис Англия.


Това са талисманите, които не искат много обяснение и сами казват ''Аз съм спомен от Англия''. Има още много вариянти за талисмани носещи частица от Англия  и агнлиийската култура в себе си. Първите, за които се сещам, са чашата за чай и чайника. Всеки знае колко държат англичаните на следобедния чай.

Още една идея, която ми идва е талисманът Виенско колело. То може идеално да запечата спомена за  гледките, на които сте станали свидетел от кабинките на ''Окото на Лондон''.

А защо пък да не добавите на гривната си платнохотката или корабчето, които да ви напомнят за разходката с корабче по Темза.

Колкото повече мисля, за толкова повече подходящи талисмани се сещам и както е тръгнало май ще ми трябва цяла гривна посветена само на Лондон....

А вие сещате ли се за  още някой подходящ талисман ?! 



Comments