Гривна - Слънчеви лъчи

 


Напоследък Пандора ни изненадва с изцяло нов дизайн на гривните Моментс с всяка колекция. Тенденция, която много ми допада ! Всеки нов прочет върху дизайна на бижутата им носи по-голяма индивидуалност, която те кара да  ги припознаеш като още по-свои.

Като своя припознах и аз гривната ''Слънчеви лъчи'' (599338C00) от пролетната колекция. Тя събира  в себе си детайли от  Reflexions (597943)  и Моментс.... нещо, за което отдавна си мечтая. 

В ''Слънчеви лъчи '' откриваме основата на мултистринг гривната на Reflexions... характерна с начинът, по който стоят на ръката свободно отделните и звена .... толкова нежно, изчистено и деликатно. Перфекното решение за дните, в който не искам да излизам без бижу, а не ми се носи съчетание от няколко гривни! 


Женствеността, която придава този детайл се допълва от много семпла ( бих казала класическа), но запомняща се закопчалка Моментс. 


Облата и форма е декорирана от новия по-закръглен ''о'' символ с корона. А под него едва забележим,  сякаш за да не натоварва толкова нежния и симплистичен дизайн, е гравиран  надписът ''Pandora'' .

Не липсват и гарантите за автентичност - печатите ALE  и S295. Те са грижовно скрити във вътрешността на закопчалката.


Нежност е ключовата дума, когато говорим за тази гривна. За това не е изненада и избора на дизайнерите, гривната да не завършва с традиционните резби, а с много по-изчистените гладки накрайнци.



Именно защото са гладки, върху тях не може да бъдат сложени клисове или осигурителна верижка. Такива винаги може да бъдат добавени веднага след тях.Като бих препоръчала да сложите верижка/ клипс със силиконова подплата, за да не се движат по гривната свободно.Ако сте си  харесали клипс без  вътрешно покритие, винаги може да сложите допълнително такова на мястото, което сте  му отредили.


За мен клипсовете за задължителни за тази гривна. Дават чувство за сигурност и удобство и помагат   талисманите  да не се изнизват от гривната  при всяко  нейно слагане и сваляне.

И като казах слагане и сваляне нека поговорим малко за определянето на размера на гривната. Според производителите на  Пандора размерът се определя по стандартния начин. Измерва се китката и към нейната обиколка прибавяме два сантиметра и получаваме перфектния размер.  Така ако имате китка 15 см, перфектния размер за вас би била гривна от 17см. Този  начин определено е валиден, но аз бих препоръчала все пак да пробвате и предходния размер и да прецените на място. Казвам това, защото гривната не е  първоначално твърда и склонна към леко отпускане, както е  стандартната единична Моментс гривна. По начало тя стой леко по-свободно на ръката и с носенето не се отпуска.  След като пробвах и двата размера аз се спрях на размер 16см (стандартно съм 17см), заради тези два факта, но и зареди идеята, че няма да нося гривната пълна. Просто запълвайки я човек ще скрие цялата и красота. Представям си  с от 3 до 5 талисмана максимун.





Размерът и броя на талисманите, разбира се, са въпрос на лично усещане и всеки може да направи сам тези избори.И все пак от Падора не препоръчват да слагате на гривната повече от 20 талисмана.

Преди да напиша това ревю носих гривната в продължение на месец всеки ден и моя опит показва  няколко неща. На първо място гривната е изключително удобна и лека. Както вече казах, перфектна е за дните, в който искате да имате усещането за богато съчетание от гривни, а не ви се носят няколко  едновременно.

Това обаче не изключва възможността да носите ''Слънчеви лъчи'' и в съчетание с други гривни. Точно обратното, перфектна е и за тази цел . Стой страхотно в съчетание както с няколко талисмана върху себе си...


...така и празна!




Освен удобството при носенето на гривната съм впечатлена и от факта, че нито веднъж не се заплете в талисманите на пълните гривни, които носех.

Още нещо полезно да знаете за нея е, че върху нея могат да се поставят талисманите подходящи за линията Reflexions.  

Гривната е една, а ни предоставя толкова възможности  да  смесваме  няколко от лините на Пандора! А вие как бихте я съчетали ?!




Comments