Приказката за двамата принцове

 


От  заглавието се разбира, че героите на днещния пост са двама и те не са просто принцове, а принцове-жабоци.  Най-накрая дойде ред и на мойте любими жабки да застаната под прожектора!

Идеята за това сравнение между двамата красавци се роди тази пролет веднага след като от Пандора обявиха, че в новата колекция ще има отново талисмани изработени от злато и сребро. Някой може да си кажат е нали до сега имаше такива със златно покритие Shine какво толкова ?!  Голямата работа обаче идва от това, че тук говорим за детайли изработени изцяло от 14к злато, а не просто за златно покритие. Този тип талисмани са част от класиката на Пандора! 

Радвам се, че новото дизайнерско дуо се вслушаха в думите на лоялните си фенове и  върнаха tt (two tone - съчетание между злато и сребро) талисманите и гривните. Всъщност те не само върнаха съчетанието от метали на сцената, но дадаха нов живот на едни от най-емблематичните tt съкровища като - жабока, лебедите, сватбените халки, замъка и  талисмана ''Честита годишнина''. Все всеобщи любимци! 

Аз не правя изключение и си признавам, че винаги съм им се възхищавала и съм се надявала някой ден да имам повод да ги добавя към колекцията си. Единственият талисман, за който имах оправдание или просто нямах търпение да добавя в колекцията си, беше жабока-принц (791118).


Този красавец скочи в колекцията ми моменти преди да го пенсионират.Както ви казах зад него не се крие много интересна история, просто аз много обичам жабки и ги събирам под всякаква форма !

Поради същата причина се сдобих и с новия жабок-принц (799342C00). 


С него признавам си не беше любов от пръв поглед ...когато вече веднъж си виждал първоначалния вариант си казваш - можеха да  се справят по-добре. Но след като го погледаш малко и започваш да изпитваш симпатия към него. Получава се ефекта на ''грозното жабче''. Едно такова всякаш още е малко и недоразвито ... но пък в правилно съчетание  има такъв голям потенциал! 

Като например в съчетание с брат си, малко цветя и блясъка на муранотата!

Двете жабки са като естествено продължение една на друга ...

 ... просто от Пандора са объркали реда, по който да ги създадат. Ако още не сте съгласни с мен, след като ги огледаме в детайли ще разберете точно за какво говоря.

Първият ми довод за това, че тези двамата  са  братя - принц-тинейджър и един по-зрял принц е разликата в размера на талисманите. Новато жабче е една идея по-дребно и малко по-пухкаво и закръглено.


Следващото нещо, което подкрепя тезата ми са техните усмивки.Върнете се малко по-горе и се загледайте в устите им. Малкият принц (799342C00) се усмихва широко с усмивка от ухо до ухо, а батко му има загадачна усмивка като на Мона Лиса. 

Видимо е с просто око,че двата братя гледат на нас по различен начин. Малкият се е ококорил и попива всеки детайл с голямо любопитство. Докато порасналият принц вече е виждал много и знае как да не показва, когато нещо го впечетлява.

Лицата им се различават по още нещо.Малкият любопитко има ясно изразен нос или по-скоро ноздри, а при големия с порастването носа така се е слял с останалата част от лицето, че направо е изчезнал... 

И от главата направо за краката ... буквално :D! Следващата ясно видима разлика са предните крачета на жабоците.


Малка жабка -малки крачета. Въпреки че краката на по-възрастния жабок са по-големи, те в никакв случай не са грозни.При него ясно се вижда всяко пръстче.А именно стойката на караката му е това, което му придава зряло излъчване.

За зрелостта му, за помъдряването му или за по-високото му място в йерахията, ако щете, говори и друг детайл- украшенията на гърба му.


Двете цветя  на гърба му наистина му придават завършен тържествен вид. Мъника само може да чака да порасне и да се надява,че и неговите цветя ще разцъфнат. И тогава, о, тогава ще му дадат и по-голяма корона.

Последната прилика/разлика са печатите. Те са прилика, защото мястото, на което са избрали да ги поставят е едно и също.

Прилика има и в това,че и двамата принцове имат типичните печати S925 ALE, но малкият принц може да се похвали с един повече. Новата tt серия разполага с нов печат за идентификация на пробата на златото G 585.Още едно доказателство за това, че и   малкия принц е много специален.

С това нашата приказка завършва. А най-хубавото  и част е, че въпреки разликите и приликите си двамата принцове се обичали много силно и живеели  задружно и щасливо !


КРАЙ




Comments