Пътуваме с Пандора - Дестинация Италия


Стягайте куфарите, грабвайте травъл гривната и да тръгваме към Италия ... 

Вечната Италия - предлагаща по нещо за всеки - история,култура, храна, романтика, екзотика, море... и какво ли още не ! Човек, колкото и пъти да я посети, има какво да види и какво ново да открие!

Предлагам да  не се бавя и да започнем нашето пътуване от столицата Рим. Всички пътища водят към него, а от Пандора ни водят по специално към Колизеума .... кой не е чувал за гладиаторските битки водени на тази антична арена! Емблематична сграда може да бъде намерена под формата на два различни талисмана- висулка и талисман тип бутон. Висулката (791079) е изработена изцяло от сребро, но  оксидираните  детайли я карат да оживее и  и придават точната доза дваматичност ! 


Както споменах по-горе талисманът е първият, който е създаден за Рим и доколкото ми е известно е спрян от продажба в други държави извън Италия. За това когато сте в Рим може  да погледнете на бързо дали го имат в магазина на Пандора или ако искате да идете подготвени може да си го поръчате от онлайн магазина на Пандора Италия.

Точно така постъпих аз със следващия талисман посветен на Колизеума. Той е съвсем ново попълнение в колекцията на Пандора от травъл талисмани и е наличен само на територията на Италия. 

Малката миниатюра (798923C01) на гладиаторската арена е още по-добро копие на истинската сграда от висулката... всеки детайл говори! Белите цирконии му придават такъв блясък, че си мислиш, че сградата постоянно е огряна от слънцето! А малкото сърчице добавено във фасадата може да бъде разтълкувано по два начина - Колизеумът е сърцето на града или просто най-общо казано Италия е любов и страст!

Любов и страст е и следващият талисман, който свързвам с Италия! Той ме отвежда в къщата на  Ромео и Жулиета !

Това сърчице (792048EN117) с розов емайл, невероятни детайли и надпис  'Te amo''(Обичам те!) е моят  спомен от Верона! 

Когато говорим за любов и Италия, не може да пропуснем и романтичната Венеция.... когато чуем за нея мисля, че всички си представяме разходки из каналите и с гондола ! Така си я представят и от Пандора. Подобно на Рим и тум имаме избор от два талисмана- висулка и талисман тип бутон, и двата  много красиви ! Първо ще ви покажа висулката, защото тя е първият талисман свързан с Италия, който намери място на моята травъл гривна ( а и от Пандора първоначално са създали него).


На съвсем изчистена халка виси истинско  копие на  гондолите разхождащи туристите по Канале Гранде.  Гондолиерът е прав и докато гребе си припява някоя италианска романтична песен, а двойката под сенника  оглежда невероятните гледки, които всяка отделна морска улица предлага! 

Същата романтика струи и от талисмана бутон (798925C01) !


Тук обаче гондолиера е спрял за момент до най-стария мост във Венеция - Реалто. Озарен от фоерверките на белите кубични цирконии, той не може да бъде по-красив! 

Североизточно от тази красота и от Венеция се намира група от много малки острови носещи името Мурано. В това пътуване до Италия няма как да не спрем за малко точно там, защото именно тук се ражда традицията за рисуване и оцветяване на стъкло и използването на тази техника при създаване на бижута. От тук идва и името на Мурано талисманите, които всички ние толкова обичаме. Така че което и Мурано талисманче да вземете за спомен от Италия няма да сбъркате!

Ако сте готови, може да  тръгваме към Милано! И там има толкова много какво да се види, но от Пандора са се спряли на катедралата Дуомо- която наистина спира дъха.Изглежда като излята от пясък ... За съжеление нямам в колекцията си този талисман, но някой ден ще се поправя !

Още една грешка за поправяне имам и спрямо Флоренция и висулката с великолепната катедрала Санта Мария дел Фиоре.


Пиза също има подобна виулка с друга емблема на Италия- Наклонената кула. 
С това списъка със специфичмни за определен град талисмани приключва, но местата за посещение със сигурност не! Например Неапол -столицата на област Кампания! В града, а и в неговата околия, има толкова много да се види! Съвсем на близо са Помпей, вулканът Везувий и Херкулан. 
Освен всичко това Кампания е областта, в която се е родила едно от най-известните ястия - пицата (797443CZ). Не познавам човек, който да не обича пица !



Ако това  не  е вашата  висулки има още една подходяща .Ето това  чушле е символ на лютия характер  на всички италиянци, живеещи в Кампания.



Талисманите свързани с храна не приключват с тези двата. Все пак италиянската кухня е популярна на всякъде! Тя ни е дала...   ПАСТАТА (797435)!

Нека да не забравяме и Сладоледа! 

Кафето е още нещо, което винаги свързваме с италиянците !


Вярно е, че тази кафеварка на е типичното италиянско еспресо, но за съжаление Пандора не предлага друг вариянт за любителите на кафе. Дори този е спрян от производство отдавна, но няма как да говоря за Италия и да няма кафе :) 

Освен с кафето и хубавата кухня автоматично свързвам италиянците и с лудото шофиране из тесните улички на градовете. Придвижването  става в повечето случай с помоща на  Веспи (791140EN42) досущ като тази.

За Италия и италянците има още толкова много да се каже .... талисманите не стигат ! А и за някои места такива не са измислени. Малка част от дългия списък са Амалфи, Позитано, Алберо Бело, Ватикана, остров Сицилия ....  

 И за да съберем всичко описано по-горе в едно може да изберем  ето този талисман (791547ENMX)...



защото Италия е ЛЮБОВ!


Comments