Първи впечатления. Elfbeads

Ревю на част от колекцията за Хелоуин




Идеята за серията ''Първи впечатления'' се зароди именно покрай марката, за която ще си говорим днес - Elfbeads. Бях им се възхищавала от далеч подобно на повечето марки, които ще обсъждаме тук и никога не си бях мислила да си поръчвам нещо от  тях ... зареди страха, че никога няма да спра само с една поръчка. 

И така докато една моя приятелка, отвори своя магазин мечта -Beads Candy Shop. По името разбирате, че този магазин е малък рай за нас любителите на талисмани. В него може да се намерят всевъзможни малки и по-големи компании, които предлагат талисмани като Moress, Ogerbeads, Aurora, Redbalifrog, 4Unique. Много се зарадвах за нея и реших да я подкрепя в новто и начинание ! 

Казано-сторено и поръчката беше направена. Поръчах си два чифта Мурано талисмани от марката Ogerbeads. И тук ще кажете и какво общо има това с Elfbeads? 

След като нетърпеливо разопаковах пратката, от нея изкочиха и  тези красоти от Елфбийдс! 


Сребърното сърце - Rose Cottage Heart (лимитирано за нейния магазин) и сетът от Elfpetits в цветовете на дъгата разпиляни в чинйката (Spring Monroe Deal Set) са първите бижута на марката в моята колекция.

От тогава  мина доста време и тези, които ме следят  в социалните мрежи знаят колко се е разраснала колекциятами и колко много, ама наистина много ги харесвам. Може да сте сигурни, че за тях ще продължи да има постове в блога на най-различна тематика. 

С тези думи издавам малко и цялостното си мнение за марката, но когато нещо е хубаво защо да го криеш ?!


Нека първо ви разкажа малко за Елфбийдс! Тя  е основана през 2013 година в Холандия като нейната първа и основна насока е създаването на уникални по дизайн и форма талисмани от стъкло. В това лесно ще се убедите от снимките по долу или само с няколко клика тук. Освен тези произведения на изкуството брандът произвежда гривни - твърди и меки, а също така и сребърни талисмани и такива със златно покритие. 

Подобно на любимата ни Пандора и те имат две линии от бижута- Елфбийдс, които са подходящи както за гривните на Елфбийдс така и за стандартните гривни Моментс на Пандора и Елфпетитс - линия от по-нежни и по-малки по размер талисмани. Линия,  за която Елфбийдс имат свой собстени по-фини гривни, но талисманите от нея могат да бъдат използвани и върху гривните Есенс на Пандора. 

Както казахме Елфбийдс са разпознаваеми и обичани основно, но не само, зареди свойте Мурано талисмани. Те са тяхна запазена марка и именно поради тази причина всеки сезон освен колекция от талисмани си има и сет от Мурано талисмани. Ето как изглежда есенния/Хелоуински сет.



Освен че е съставен от прекрасни цветове, този сет свети на тъмно! Точно така свети на тъмно ! Това е още една причина човек да се захласне по тях.

Освен тези сетове, в сайта им под категорията Collections and Design Themes може да намерите съчетания от талисмани, които можете да купите като готов дизайн на гривна и да си спестите от цената им по единично.

Ако тази идея не включва вашия идеален сет, от Елфбийдс имат още едно добро предложение да спестите! Когато изберете 5 продукта и ги добавите в количката си може да използвате код 4IS5 и така плащате само за 4 талисман и получавате един подарък. 

Друга добра новина е, че изпращат до всяка точка на света  и  поръчка над 50 евро получавате безплатна доставка на територията на Европейския съюз, а за интернационналните  поръчки стойността трябва да е над 100 евро.

Освен тези добри  оферти буквално от дни Елфбийдс имат Клуб за лоялни клиенти. Така всяка покупка ви носи подаръци. При събиране на поръчки на стойност 500 евро (ниво Wood Elf)  получавате малък подарък, при достигане на следващо ниво (Sea Elf) получвате сребърно бижу, а когато достигнете най-високото ниво (Star Elf) имате право да си изберете спрян от производство талисман и от Елфбийдс ще го ''съживят'' единствено и само за вас ! Още по-хубаво е, че ако сте пазарували преди появата на клуба, поръчките ви също ви носят точки :)

Освен с покупки може да трупате точки/ скъпоценни камъни и като последвате бранда в социалните мрежи ( Facebook, Instagram, Pintrest), споделите уишлиста си с прятели или ако намерите тяхната група във Фейсбук и споделите какво сте си избрали с други любители! Безброй възможности !


Едно малко пиленце  ми каза... че съвсем скоро ще има и още изненади и много коледни и предколедни намления ! Така че мисля, има  защо да се регистрирате на сайта ! 

Ако  всичко до тук не е разбудило любопитството ви, мисля, че следващите редове и снимки ще го направят! Време да ви покажа част от магията на Хелоуин  или мойте фаворити от колекцията посветена на празника. Тя се състой от  17 продукта - 5 изцяло сребърни бижута и 12 талисмана изработени от сребро и стъкло. 

Нека започнем с талисманите от сребро!
Когато ви кажат Хелоуин кое е първото нещо, което изниква в съзнанието ви ?! Тиква нали? 
Ето я и тиквата на Елфбийдс! 


Нейното име е Halloween ride и тя наистина е каляската на Пепеляшка, но не за бала по случай рожденния ден на принца в двореца, а за щур и страшен купон с костюми за Хелоуин. 

На един такъв купон почетен гост може да бъде само паякът Черна вдовица !


Чувам, че тя обичала да ходи с децата си навсякъде и защо това събитие да е по-различно ?! Гнездото  с паячета е там, където е майка му !


Скелетът г-н Водноконче няма проблем с това гъмжило !


Но не знам дали така стой въпроса при гостите от семейство Прилепови !


На партито присъствала и Черната котка ! Кога Хелоуин е минавал без нея ?! 




Този котарак е живо доказателство колко са добри от Елфбийдс със стъклото. Под красивите му изразителни очи ( в който се вижда всеки нерв) се крие вселена от тъмно син блясък .... който ми напомня за Салем - котаракът на вещицата Събрина. 

За способностите им може да съдим и от лилавите венци от цветя на следващото Мурано.



Цветята създават уникален релеф върху самия талисман, а  съчетанието с блясака, който се вижда под тях ... няма как да не сме  заслепени от красота ! 

Същата  красота, но в зелено разпръсква и Отровната лияна ! Нейните листа са пораснали върху черна брукатена основа  и не съм сигурна дали снимките успяват да уловят дори и част от магията на това съчетание ...



Интересното при Елфбийдс е, че щом човек погледне мураното отстрани, то не е плоско и едноцветно ... виждат се различни слоеве, цветове ...  и всякаш не е същия талисман и едновременно с това е ! 

Такова усещане за еднакви и едновреммено различни талисмани създават и следващите две муранота. Няма как да е тиквено, хелуоинско и да няма оранжево във всичките му нюанси - Pumpkin candy crush е насреща !



Освен тиква трябва и магия ... затова забъркваме зелена отвара за магия бяла !



Виждате ли как всеки  милиметър си има своя нюанс зелено ! Наистина каквото и да кажа както и да ги снимам, не мисля,че мога да пресъздам достатъчно добре красотата им ! 

Ако искате да ги погледнете от още един ъгъл, може да използвате новата опция на сайта за 360 градусово почти три измерено преглеждане на  бижутата.

Цялата колекция за Хелуоин е подходяща за стандартните гривни на Елфбийдс или иначе казано е съвместима с Моментс гривните на Пандора. Това ви дава безброй начини за съчетване. Тези са само част от идеите, които ми хрумнаха в деня, в който получих бижутата.














Сигурна съм, че  могат да се измислят още безброй много визии и нямам търпение да си поиграя още ! Да ги забъркам в коктейл от няколко марки талиамни и да видя коя визия ще ми отвее мозъка! 

Идва и време за заключението...

Доволна ли съм от Елфбийд ?

Отговора е ДА ! Хиляди пъти Да! Защо? Защото талисманите са изработени от много добри материали и те не са пестени! Харесвам много и факта, че предлагат талисмани с ввизия, която не може да се срешне при нито една друга марка. Това ги прави перфектни за носене както в отделни дизайни, така и в съчетание с други брандове . 

Друго, което ме печели, е личното отношение, което получаваш от екипа на Елфбийдс. Винаги готови да ти дадът съвет или необходимата информация, да помогнат, ако не можеш да се справиш с нещо.

А да не говорим за сладките картички с лични съобщения и рисунки за всеки! Опаковката също е още един голям плюс за мен ... всеки път пратката е опакована най-грижовно в цветна хартия с красива панделка като истински подарък ! Под тази красива опаковка в сатенени малки торбички сгушени една до друга се крият талисманите .... внимание към всеки детайл ! 



Пазаруването е истински празник ! 


Comments