Elfbeads - колекция за Деня на благодарността


 


Здравейте ! 

И тази седмица мисля да си поговорим за Елфбийтс и в частност за вече предпоследната им по ред колекция по сучай празника за Деня на Благодарността- излезнала на пазара на 11.10.2021.

Искаше ми се да вървя хронологично и да пиша ревю за всяка колекция по реда, по който е достигнала до нас .... но този път ще напарвим изклчение само защото има възможност да си спечелите един от талисманите от нея в играта в Инстаграм профилами. Ще ви разкажа за играта малко по-долу като стигнем до самия талисман.

За да стане това по-бързо нека се захващаме  за работа!

Денят на благодарността не е български празник и може би това име ви кара да си мислите, че тази колекция няма да има какво да ви предложи. Истината е, че това вообще не е така ! Тя е вдъхновена от даровете, който есенния сезон ни носи.... или както са ги описали от Елфбийдс малките неща  -  като богата реколта от зеленчуци, тиквите и разноцветните листа! Смятам, че всеки, които обича есента, я харесва именно зареди някое от тези неща или всичките на куп, плюс усещането за уют, което тя носи!

Такъв уют лъха и от колекцията на Елфбийдс! Те е съчетание от 3 сребърни талисмана и  5 Мурано талисмана в цветове, които сгряват сърцето!

От бранда ми предоставиха два от сребърните им талисмани и четири от стъклените, които да ви покажа  и нямаше как да са ме отцелили повече!


Мисля да започна със сребърните и по-точно с ''Дарът на клена ''( The gift of Maple )


Не съм виждала по-деликатен и елегантен талисман! Той е изработен  от две идентични кленови листа слепени едно за друго. Това слепяне го прави съвършен в своята несъвършенна форма ! 


Тази идея да запазват истинската форма на предметите се превръща в традиция на Елфбийтс, която много ми харесва .... Тя ти създава илюзията, че си взел на-красивото листенце от парка и си сбъднал мечтата си да го запазиш завинаги превръщайки го в сребърно! 

Освен релистичната форма, талисмана  привлича вниманието и с премерените оксидирани детайли показващи къде са били жилите на нашето малко съкровище преди да го посребрим !


Дори оставен така, талисманът щеше да е превъзходен, но от Елфбийтс са искали той да е изящен! Затова са добавили детайл, който е черешката на тортата за мен! Най-малките перлички на света !


Това малко съвършенство е подходящо както за меките така и за твърдите гривни и на  Елфбийдс,  и на Пандора. Освен като център на дизайн на гривна, той е перфектен и за колие !


За колие е подходящ и следващият талисман, който ще ви покажа! Това е ''Рогът на изобилието"  (Cornucopia). И като ви казвам рогът на изобилието вообще не се шегувам има си всичко ! Представете си кошница пълна с всичко, което ни дава природата през есента- грозде, тиква, царевица, узряло жито и .... списъка може да продължава още дълго и пак няма да стигне да опише всички детайли събрани в това мини талисманче!


Размерът на това произведение на изкуството е не по-голям от монета от две стотинки, а е успяло да побере толкова много! Не говорим за плосък талисман, а за талисман с дълбочина! На първия ред виждаме царевицата обградена от богати салкъми с грозде, зад тях на втори план стоят сгушени една малка гъбка и една пищна тиква! Вътре на дъното на кошницата са се скрили узрелите житни класове и листата на клена, от които да си направим сироп.

Изумително! Но тук не свършват детайлите, от които да се изумите. Рогът на изобилието наистина е във формата на рог!


Детайлът на плетена кошница, който беше само загатнат в предната част на талисмана сега е толкова ясен, че се различават два метода за вплитане на дървените пръти !


Преплитайки  прътите, върхът и отворът на тази кошница с необичайна форма, създават малък отвор, през който можете да  нанижете талисман на всеки вид гривна на Елфбийдс или на Пандора. Можете да го промушите и  на О колие от Пандора или просто  на синджир като мен :)


А вместо да си го купувате може да се пробвате да си го спечелите в играта, която организираме в Инстаграм профилами с Елфбийдс. Заедно с него може да спечелите и още три талисман, с който бранда иска да изкаже благодарност към свойте клиенти. Оставям  ви тук линк за поста, под който ще намерите правилата за участие - остават само няколко дни.Стискам палци и двата сета да останат в България и  да зарадват  някоя от вас !

Следващи в колекцията ми са четири от общо петте Мурано талисмана.


Преди да ви ги покажа един по един искам да ви кажа какво е по-специалното в тях. Както ви обясних в предходния блог Елфбийтс са най-разпознаваеми зареди техните бижута израборени от стъкло. Тяхното майсторство и експертиза им позволяват да си играят както с размера, така и с формите на талисманите. Правят ги малки (Елфпетитс), правят ги със стандартен размер (като този на муранотата на Пандора), но ги правят и в един по-голям и сферичен размер. Как да разпознаете този размер ? Всички талисмани от този вид съдържат думата ''world'' в името си. World  означава свят ... това понятие обхваща цялата  планета Земя и от там кореспондира с размера и формата на талисманите. 

На тази снимка може да видите ясно каква е разликата им със стандартния размер муранота.


Тази есенна селекция от стъклени талисмани има и други причини да е специална, но тях ще ви ги разкрия докато се наслаждаваме на отделните бижута!

Нека започнем с Малкото слънце както обичам да наричам ''Кехлибарените  цветни клонки'' (Amber World Flowertwig) аз.



Това мурано в най-топлото жълто ми напомня за дните от циганското лято, когато се радваме на топлината на сънцето всеки път като за последно ! Напомня ми за първите листа, които се оцветяват  в ярко жълто все едно някой ги е нарисувал насред още зелените корони на дърветата ! 

Напомня ми  за цвета на смолата ... топъл кехлибар! В който по случайност или не са скрити малки кристалчета цирконий. Да тези малки балончета всъщност са камъни разбъркани в коктейла на този талисман! Това е още една от специалните  характеристики на тези талисмани  :)


Леко завъртане и малка промяна на ъгъла, под който го гледаме нося допълнителна красота. Стъклото е уловило още малко слънчеви лъчи и вече е с един нюанс по-различно ...различен нюанс са и релефните клонки от цветя по него .


Светлината хвърля свойте магични отбялсъци и върху Малинката (Raspberry World Flowertwig).

При нея разнообразнието на цветове е още по-голямо - можем да открием целия спектър червено, някои нюанси на светло лилавото, както и  най-неочаквани нотки на жълто-златното. 


Танцът на цветята по този талисман става още по-бляскъв благодарение на циркониите, които се носят в основата му! Лек трепет и всичките са на показ :)


Още по-ясно различими цирконийте са при ''Боровинката'' или Sky Dream World  Flowertwig .



Независимо дали той ви напомня за боровинка, на момента на здрачаване, на дълбок блажен сън, в който сънувате за пътешествия до топли страни .... не може да отречете колко много красиви нюанси има в този талисман.

И ако синте и зелените не са му достатъчни, художника е добавил  и сребърни детайли и ги е съчетал с златисти цирконий!


Сега като го гледам откривам и небето с първите звезди или пък новогодищната нощ, озарена от безброй фоерверки ... Човек може да открие толкова много стига да даде свобода на въображението си! 

Свобода за интерпретации дава и посления талисман, който ще ви покажа днес- Sunny World Flowertwig.


Макар и да откривам слънчеви лъчи в този талисман, те са скрити зад бели пухкави облаци. Ако обаче името му не ми беше ясно, първото нещо, на което щях да го оприлича щеше да е горещо лате с малко кафе и много мляко в един бавен и спокоен есенен следобед на сладки приказки с приятелки. 

След като слънцето го грабне с лъчите си и го погледна отстрани ....


...виждам кафе, което благодарение на отблясъците на златистите цирконни се е превърнало в шампанско и балончетата му се издигат ... издигат...! 

Зареди тези всевъзможни интерпретации наистина съм впечатлена от  стъклените малки хамелеони! Могат да намерят място във всеки дизайн и всеки сезон, само трябва някой да им нарисува смисъл. Уникални зареди формата си, уникални зареди цветовете си, уникални зареди добавения блясък от малките камъчета, уникални зареди цветните клонки, които ги опасват, но най-вече уникални за това, че до сега от Елфбийдс никога не са съчетавали такива детайли в едно ! 

Всички мурано талисмани от тази колекция могат да се носят на меките гривни на Елфбийдс, при твърдите не стоят така нещата, защото моделите са по-извити и не при всеки размер гривна има възможност те да преминат до средата на гривната. Без проблем обаче може да ги носите както на твърда, така и на мека гривна на Пандора. Подходящи са също и за самостоятелно носене на синджир. Позволяват да се развихрите  и да ги носите както на вас най-добре ви приляга! 

С всяка колекция на Елфбийдс съм все по-впечатлена и все по-впечатлена и искам и още и още. Вече нямам търпени да добавя и тиквичките разделители към колекцията си !

Ако обичате есента, тези цветове и обичате да експериментирате, мисля, че ще харесате и тази колекция ! Благодаря ви,че прочетахте цялата статия и не забравяйте да се включите в играта ! 




Comments