Ревю на мини колекцията за Китайската Нова година на Елфбийтс

 


Съвсем скоро ще посрещнем Нова година по китайския астрологичен календар.От 1. февруари настъпва годината на Водния тигър.Той е непредсказуем и недосегаем и това увеличава възможността нещо неочаквано да ни се случи през 2022 година.

Нещо съвсем очаквано от друга страна е да се радваме на красиви колекции от талисмани от любимите си марки... 

От Елфбийдс изпълняват всичките ни желания ! Новата година тъкмо беше настъпила и те пуснаха на пазара (на 10.01.22) своята първа за годината колекция. Тя е тематична и се състой от 5 талисмана - 4 мурано талисмана и един сребърен със златно покритие.  

Нека първо се спрем на стъклените скулптори...

Драконите са легендарни същества в китайския фолклор. За разлика от западната култура, в източната- те  не се смятат за зли същества. Тъкмо обратното-те носят късмет и богатство! Символ са на сътворяващата природа на Ян и  постепенно се превръщат в символ на властта. Поради тази причина те са  част от украсата по облеклото на императорското семейство.

През 2022 ще са част и от '' украсата'' по нас и дано ни донесът много късмет!

 За да умилостивят всички сили от Елфбийтс са се постарали да ни направят по един дракон-пазител за всяка от 4-те стихии-въздух,вода,земя,огън.

Огнения дракон

Огънят е магия, мистерия, страст и Огненият дракон е точно това. Комбинацията от златно, червено и оранжево разпалва въображението ни!



Талисманът е изработен изцяло от стъкло върху основа от сребро. Типично за Елфбийтс талисманът е многопластов. Първо имаме ревефът на самият червен дракон легнал върху глатката  прозрачна основа на талисмана...


Очите, ушите, ноздрите на този огнедишащ звяр, както и шиповете по гърба  му са толкова ясно изразени, че имаш усещането, че всеки момент ще полети към теб!


Това е само първия слой от огнената магия ... след нея следва прозрачен горен слой, през който прозира центъра на пожара и сипещата се златна пепел !


Тези пламъци лесно могат да бъдат оприличени и на люспите по тялото на дракона. Без значение как ги интерпретираме, не можем да отречем красотата на огъня! 


Въздушният дракон 



Може би се чудите защо той е жълт ... причината е ясна. Небето е безоблачно и той улавя всеки слънчев лъч и ни носи усмивки и надежда !


Подобно на огнения си приятел и той се е излегнал върху прозрачната база на талисмана, а върховете на ушите, ноздрите и шипвете по гърба му блестят в една смесица от злато и сребро, която ми напомня за петната, които се появяват пред очите на човек, ако погледне директно към слънцето.


В основата на талисмана точно над сребърния обков отново имаме това магично съчетание от жълто, сребърно и златно  на слънчевите зайчета през най-топлите летни дни !



Земният дракон


Той е малко по-специален за Елфбийтс. Именно на него се пада трудната задача да  закриля техните елфи, живеещи в цветни поляни и гори. За неговото оцветяване са се спряли на зеленото на най-свежата пролетна трева и  синьото  на най-чистото лятно  небе




И точно както и в  реалния живота границата между едното и другото се разминава, погледа се премрежва и се наслаждава на безкрайната красота!




Морският дракон 



Той е този, който носи баланс и спокойствие. Неговата гама е синя и в него като морските води се преплитат тъмното на дълбините и светлото на топлите крайбрежни води !





Той се плъзга леко по повърхността, за да се наслаждава от блясъка на ...

Звездните съзвездия 

... в нощното небе !

Единственият талисман изработен изцяло от метали в тази колекция.


Също като небето той е многопластов. В основата си той е сребърен талисман, покрит с 24 каратово златно. Блясакът си той дължи на безбройнте прозрачни  кубични цирконии, който отбелязват местата на звездите в съзвездието.


Без много да се заглежда човек вижда звездните форми повтарящи се върху цялата сфера на този ажурен талисман....

Идеалният талисман както за голямо празненство като посрещането на Новата година, така  и за малко повече блясък в ежедневието. 

Веднага ми стана любимец от колекцията и го носия почти всеки ден, от както го имам. Стой прекрасно върху гринвна ... но и събира всички погледи като висулка на колие !

На края ще ви покажа няколко от  начините, по които аз съчетах бижутата от тази колекция. Преди това нека ви споделя малко от опита си с тях. Всички талисмани са подходящи както за твърдите гривни, така и за меките гривни както на Елфбийдс, така и на Пандора. Могат да се използват и върху О колието и стоят прекрасно. 

Знам, че някои от вас се чудят дали релефните талисмани от стъкло  драскат кожата и създават неприятно усещане. Моят отговор е не. Върховете на ушите, ноздрите и шипчетата по гръбчетата им са заоблени и незадират. Може би ще оставят отпечатъци, когато гривната ни е тясна и стой силно притисната към кожата, но това би се случило и с гладките и фасетирните талисмани в тази ситуация.

Друг въпрос, който сте ми задавали е дали се закачат по дрехите и правят ли дупки по пуловерите. При мен не се случвало, но всеки талисман от стъкло се прави на ръка и следователно всяко драконче е различно и не мога да гарантирам, че при някой няма да се полузи по заострен край.

Същото се отнася и за разликата в цветовете. Стъклените талисмани се рисуват и отливат на ръка и понякога може да има разлика в нюансите и със сигурност ще има разлика в местата на оцветяване. Но точно това ги прави специални- всяко е уникално  като собсвеника  си!

Въпреки че колекцията е създадена за Китайската Нова година, талисманите са цветни и имат красива символика, която аз мисля да имплементирам целогодишно в дизайните си! И  като  стана въпрос за дизайни ето няколко начина, по-които ги съчетах...






А за повече ежедневно вдъхновение може да ме последвате в  Инстаграм - @charmaholicbg

Чакам ви там !


Оставям ви и моят линк към сайта на Elfbeads в случай, че искате да зарадвате себе си или някой друг с някой от талисманите от тази или друга колекция - https://refrr.app/NY9PBxeXoj/99999

С него при регистрация на сайта получавате намаление от 10 евро без значени на каква стойност е покупката ви. Още по-хубавото е, че може да комбинирате това намаление с всяка промоция валидна към момента на покупката ( включително и промоцията 5 купуваш, а плащаш 4 с код 4is5)

А ето го и линкът към самата колекция - https://elfbeadseurope.com/collections/chinese-new-year-collection
Тук може да разгледате талисманите  от всеки ъгъл с помоща на  360  градусовата функция :)


Благодаря ви за отделеното време  !


#elfbeads #elfbeadslove #elfbeadsofficial #elfbeadsglass #elbeadscharms #elfbeadswinter #elfbeadssilver #elfbeadsbangle #elbeadsdesign #beadscandyshop #beads #charms #charmaholic  #charmaholicbg #jewellery

Comments