Какво има на гривната ми ?

Вдъхновение от природата 


 ... Всеки талисман носи различна магия за своя притежател... и поставяйки ги на нашите гривни ние разказваме личните си истории.Тези истории са едно от нещата, който най-много харесвам в тези бижута.Обичам да разкрия какво се крие зад един и същи талисман, но на гривните на различни дами. Този тип постове  на други блогъри и влогъри са сред най-любимите ми. Затова реших веднъж месечно да споделям с вас историите от мойте гривни и защо  дадените талисмани са намерили място точно на тази гривна.

Без повече излишни приказки за този месец съм приготвила да ви разкажа историите от моята "Вдъхновение от природата" гривна. Много обичам мойте две кучета и  с тях се наслаждаваме на разходки сред природата без значение дали ще е бърза разходка в парка или пък дълга разходка в гората. Времето прекарано с тях навън винаги е много забавно и винаги се прибираме с някоя забавна история за разказване у дома... 

Така се роди и идеята за тази гривна с кучешко / човешки приключения. Избрах ''Горски полъх" (588333CZ), за да разкажа нашите горски истории. 


Това е гривна от есенната колекция на Пандора за 2019 година, изработена от сребро и звършена с малък детайл в Pandora Rose Gold, сребро и цирконий по закопчалката. Гривната е класически тип мека гривна, разделена на три секции от станциите за клипсове. 

Ще ви разкажа историте по реда, по който са подредени в секциите, но преди да започна с талисманите нека обърнем внимание на осигурителната верижка. За тази гривна съм избрала осигурителна верижка от пролетната колекция на Пандора за 2018 година. 


Шарките по нея много напомнят на увивните растения, който срещаме върху стъблата на дърветата. 

След нея  започваме с ...


Първият талисман на гривната е още един талисман от пролетта на 2018- охлювчето (797063CZ).То разказва за първата ми година като собственик на куче и първите срещи на Олив с природата. Като всяко бебе и тя беше любопитна и  искаше да види, подуши и пробва всичко. След един  есенен дъжд излеязохме на следобедна разходка и  тя намери един голям охлюв в тревата. Любопитна се захвана да го души, а той притеснен си скри рогата. Тази реакция предизвика още по-голямо любопитство в нея и от превъзбуда го залая. След като Олив се оспокой, охлювът отново си подаде рогата да провери чист ли е периметъра и това предизвика нов изненадан лай. Весела игра за малки бебета.



Следващия талисман на гривната е в Pandora Rose Gold, неговото име е '"Отвори сърцето си" (797063CZ). Избрах точно него като символ на любовта ми към Олив и Фърги, защото веднъж влезли в живота ти кучетата остават в сърцетоти за цял живот.

За мен е почти нещо като правило всяка гривна да си има чифт мурано талисмани и тази не е изключение. За нея съм избрала тези доста стари муранота (791614), на които не знам българското наименование, но то не е от значение.Още от първия път в който ги видях, те ми напомнят за природата - дали да изобразяват перата на птиците или пък красивите крила на пеперудите вие преценете ...



Последен от тази секция е таралежа (Нино (798353EN16)) от миналогодишната есенна колекция. 


Той е сързан с Фърги и нейното голямо любопитство. Когато е в гората, тя не остава неподушено листо и през есента често се случваше да надуши следите на някое таралежче ... Винаги  след срещата следва обстойно подушване и след това се разделят всеки по пътя си. 

За клипсове на тази гривна избрах тези блестящи листа (791416CZ). Те са символ на една от любимите  игри на Олив през есента ... гоненица с падащите от дърветата листа 🍂🍂🍂...


Ето как изглежда средната секция на гривната ...


Четирилистната детелина (802059206) се нарежда след първия клипс. Тя е свързана по-скоро с мен отколкото с кучетата. Обикновено докато те душат наоколо, аз запълвам времето с търсенето на детелинки. Когато имаш куче, разбираш, че намирането им не е чак толкова трудно :)

Митичният пазител (798260NRG) или Грут (от Пазителите на галактиките) е още един от талисманите на тази гривна. Той се усмихва от нея не само защото е много сладък, но  защото ми напомня за различните фигури и физиономий, които с малко вообръжение намираме по корите на дърветата.



Широколистните гори са любимото място за разходки както на кучетата ми така и на мен, затова избрах да добавя жълъдчето към тази гривна (788248CZ).


Какво ще е горска гривна без дървено мурано ?! Имам големия късмет да притежавам няколко дървени муранота от колекция отпреди 2014 година. За съжаление информацията в интернет за тях е оскъдна , а както знаем с годините дървото зрее и си сменя цвета, затова не мога да се наема да кажа какъв е референтния му номер... Но пък вижте колко е красиво ....


След него имаме едно перце  (791186CZ) цялото покрито в бели цирконий. Перцата от птици из гората  са скрито съкровище за  кучетата и мойте момичета много обичат да ги намират и да ми ги носят.


До него е другият клипс, последван от третата секция ...


В последната секция първа е скочила Нини (791186CZ). За нейни по-детайлни снимки може да погледнете в блог поста за Деня на майката (https://pandoraholicbgg.blogspot.com/2020/03/blog-post.html ). Нини е на тази гривна зареди зайчетата в парка, в който разхождаме Фърги и Олив. Те и двете много обичат да ги гонят  ... без особен успех да ги настигнат ...


Обичам гривните ми да имат симетрични дизайни и затова след Нини намираме още едно мурано и още един талисман в Pandora Rose Gold. 

Последният талисман на тази гривна, но не и по важност е това жабче (790247). Това е още един талисман сързан с Олив и нейните бебешки, а и пораснали игри. Тя много обича да гони жаби, но освен да ги лае, за да скачат реши да оближе една ... не знам дали знаете, но те плюят нещо като лютива плюнка, за да се спасят ... От този случай нататък никоя друга жаба не е била облизана 😃

Тя е и последният талисман от дизайна на тази гривна. Ето и снимки с коя гривна почти винаги я комбинирам :)




#charmaholic #charmaholicbg #pandora #pandorabg #pandorabulgaria #pandoraholic #pandoraholicbg #pandoracollection #pandoraoftheday #theartofpandora #pandorabracelet #pandoralook #pandoradesign #mypandora #pandoramoments #pandoracharm #pandorastory #pandoraaddict #pandora2022 #pandorastack #pandorabangle #pandoracrazy  #pandorawinter #thevoiceofpandora  #pandorastyle #pandorauk @theofficialpandora

Comments